Programiranje spletnih strani je že dolgo moj hobi, ki je prerasel v popoldanski s.p. in zaposlitev v Impol-u, kot programer. Prvo verzijo spletne strani aquareja.si sem izdelal ob koncu osnovne šole oz. začetku srednje šole in jo postavil na zakupljen server. S časom sem se učil in nadgrajeval spletno stran aquareja.si, ki je v lasti mojega očeta. Pred leti sem naredil dvanajsto verzijo te spletne strani. Vsaka verzija strani je bila narejana iz osnutka. Velik poudarek na spletni strani je vedno bil administratorski vmesnik.

S časom sem začel spletne strani izdelovati tudi za druge. Sedaj imam lasten server (CentOS), na katerem je kar veliko spletnih domen. Skoraj pri vsaki strani je skrit administratorski vmesnik, ki je prilagojen spletni strani in željam strank. Naredil sem tudi veliko spletnih programov, ki so popolnoma prilagojeni željam strank in niso vidni širši javnosti.

Imam veliko znanja s programiranjem v jezikih PHP, SQL (MySQL), Java Script (JS native, jQuery in Angular), HTML in CSS. V jeziku PHP sem napisal daleč največ kode. Najraje delam z Laravel framework-om. Seznanjen sem tudi z programskim jezikom C in C++. Prav s spoznavanjem jezika C in delovanjem mikrokrmilnikov na popolnoma osnovni ravni sem naredil velik korak v razumevanju programiranja.

Naredil sem srednjo šolo strojnega tehnika, na faks pa sem hodil na Univerzo v Mariboru, program Mehatronika (1. stopnja, univerzitetni program), ki ga izvajata FERI in FS.

Prvič sem se zaposlil 4.1.2016 v Impol PCP d.o.o., PP Cevarna. Na začetku sem delal kot pomočnik na večini strojev in tako dobro spoznal potek dela. Po nekaj mesecih sem se začel uvajati na strojih za pregled zunanje površine palic. Kasneje sem sodeloval pri zamenjavi starega stroja z novim. Po dokončnem prevzemu novega stroja, sem predlagal veliko izboljšav tega stroja in zato sem postal inovator leta 2017. Šele nekaj mesecev po prevzemu je stroj začel pregledovati palice z UZ s polno hitrostjo 2ms, kar je v veliki meri sad mojih koristnih predlogov. Ker je postopaoma delo na tem stroju postalo rutinsko, sam se prijavil na delovno mesto delovodje.
Februarja 2018 sem napredoval v delovodjo izmene 13 v PP Cevarna. Delo sem opravljal v treh izmenah. V izmeni nas je bilo 16. Sprva je bilo zanimivo, saj sem bil najmlajši delovodja z velikim naskokom. Ko sem se jaz navadil delvnega mesta in delavci mene, je bilo prav prijetno, vendar odgovorno delo. Nočno delo je bilo zame naporno, zato sem se prijavil na delovno mesto raziskovalec programer, razpisano v Impol 2000 d.d., kjer delam še danes. S delom na tem delovnem mestu sem pričel januarja 2019. Programiram spletnyi del aplikacij, z orodjem Angular.

Popoldanski s.p. sem odprl kamlu po prvi prvi zaposlitvi: 21. julija 2016.


PHP
Design
HTML/CSS
JQuery, Angular

PRIMOŽ NOVAK s.p.

Dolgi naziv: PRIMOŽ NOVAK s.p., RAČUNALNIŠKO PROGRAMIRANJE


  • Glavna dejavnost: Računalniško programiranje (62.010)
  • Davčna številka: 72251182
  • Matična številka: 7109652000
  • Transakcijski račun: SI56 6100 0001 9872 349
    odprt pri delavski hranilnici d. d., SWIFT BIC koda banke: HDELSI22